MER inloop 'Geef Maria de wind van voren'

10 december - Onder het motto ' Geef Maria de wind van voren' organiseert Comite Urk Briest vrijdag een inloop voor omwonenden die een zienswijze in willen dienen tegen het Milieu Effect Rapport (MER) van het Windpark Noordoostpolder. Het comité heeft voorbeeld- zienswijzen gemaakt, die alleen nog maar ondertekend hoeven te worden. Comitéleden zitten van 16.00 tot 21.00 uur klaar om omwonenden daarbij te helpen. Tot de kerst kunnen omwonenden voorbeeld zienswijzen afhalen bij de bibliotheek, of komende zaterdag op de markt.

Urk Briest roept de Urker bevolking op zoveel mogelijk zienswijzen in te dienen. Dit bewijst namelijk dat de plannen voor de bouw van Nederlands' grootste windpark voor grote maatschappelijke onrust in het IJsselmeergebied heeft gezorgd.  

Een zienswijze lijkt op een bezwaarschrift. De plannenmakers moeten de zienswijzen meenemen in de bijstelling van het MER. Het MER ligt sinds vorige maand ter inzage. Zienswijzen kunnen nog tot 23 december worden ingediend. Urk Briest roept zoveel mogelijk Urkers op om van dit recht gebruik te maken. Het comité beschouwt dat als een belangrijke steun in de rug tegen de komst van het windpark. Dat dit park er komt, is volgens Urk Briest nog lang niet zeker.

Zaterdagmorgen staat Urk Briest met de voorbeeld-zienswijzen op de markt. Ook dan kunnen Urkers een zienswijze ondertekenen en insturen.
Wie de voorbeeld-zienswijze wil downloaden en eventueel bewerken kan terecht op de website.

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...