Urk Briest waarschuwt Urker bedrijfsleven

Urk, 10 juni 2010 - Urk Briest heeft het Urker bedrijfsleven gewaarschuwd tegen de verleiding om te helpen bij de bouw van Windpark Noordoostpolder. De actiegroep is verbolgen over een toespraak van wethouder Ben Visser bij de Bedrijfskring Urk, waar hij de leden onlangs aanmoedigde de geboden kansen aan te grijpen. 

Volgens Urk Briest wordt het bedrijfsleven op Urk, in Lemmer en in de Noordoostpolder 'een stuk worst voorgehouden door te suggereren dat er met de komst van het windpark enorme economische kansen voor het grijpen liggen'. Volgens Urk Briest pleit de wethouder voor kortstondig economisch gewin dat in schril contrast staat 'met de economische, culturele, sociale en vele individuele belangen die de komende tientallen jaren geschaad worden.' 

 

Ook noemt Urk Briest 'de belangen van het toerisme, de horeca, de binnenvaart, de pleziervaart en niet onbelangrijk, het welzijn van iedere Urker'. De schade zou veel groter zijn dan de eventuele winst die bedrijven kunnen boeken.

Urk Briest vergelijkt Visser met de boer die de kip met de gouden eieren wil slachten. ,,Maar in plaats van een gouden ei zal hij een windei aantreffen. We roepen iedereen op om de belangen van Urk te blijven verdedigen. De strijd is nog niet gestreden. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om de waanzinnige plannen van de windkoepel te verijdelen. Doe Urk niet voor een appel en een windei in de uitverkoop.”

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...