Honderden zienswijzen ingediend tegen Windpark

Urk, 30 juli 2010 - Urk Briest wil de Urker bevolking bedanken voor het ophangen van actieposters en het massaal indienen van zienswijzen. Dit ondanks het feit dat het Rijksplan en talloze vergunningen tijdens de zomervakantie ter inzage zijn gelegd. Woensdag nog deed Urk Briest 120 voorbeeldzienswijzen op de bus.

Urk Briest en Stichting Erfgoed Urk namen ook dit keer het voortouw in het indienen van gedetailleerde zienswijzen. Het comite werd geholpen door advokate Martha Pasterkamp. De organisaties ondertekenden tevens de uitgebreide zienswijze van de Gemeente Urk. Urk Briest meent dat de vergunningen opnieuw ter inzage moeten worden gelegd omdat de omwonenden vanwege de zomervakantie nauwelijks de kans kregen de documenten door te nemen.

 

Urk Briest voert opnieuw aan dat de plannen een grote bedreiging zijn voor het historische dorpsgezicht van Urk en dat ook de economie (toerisme, recreatievaart en visserij) schade zal oplopen. Verder legt het comite de nadruk gelegd op de veiligheid. Op diverse manieren onstaan risico's voor het verzakken van dijken, tijdens de bouw van de molens maar ook daarna. Ook zijn aanvaringen van tank- of vrachtschepen niet ondenkbaar. "Wat als een olietanker tegen een turbine vaart en er op het IJsselmeer een olieramp van BP formaat ontstaat? Wat makkelijk wordt vergeten is dat het IJsselmeer drinkwaterreservoir voor geheel midden Nederland is", aldus Urk Briest.

De vollege zienswijze kan worden gelezen onder 'Petities en Brieven'.

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...