'Mark Rutte' geeft startschot Manifestatie Tegenwind

 

Urk, 27 januari 2011 - Urk Briest is vandaag begonnen met een slotoffensief tegen de komst van het Windpark Noordoostpolder.

Vanmiddag gaf niemand minder dan premier ‘Mark Rutte’ hiervoor het startschot bij de Urker vuurtoren. De premier was uitgenodigd maar kon niet komen. Zijn ‘stand in’ arriveerde in een auto met chauffeur, en liet al snel weten dat de VVD altijd al moeite heeft gehad met het windpark, niet alleen vanwege de torenhoge subsidies maar ook vanwege de bijzondere locatie bij Urk.

“Als dit malle plan doorgaat zal dit mooie, bij de wet beschermde dorp worden ingesloten door windtorens”, aldus Rutte die zei persoonlijk veel moeite te hebben met de besteding van een miljard subsidie aan ‘een controversieel project en dat in een tijd waarin we door de economische crisis gewdongen worden op vrijwel alle fronten een bezuinigen’. “ Dit mooi land verdient beter”, aldus Rutte, die Urk veel succes wenste met haar strijd tegen het windpark.

Urk Briest heeft langs het IJsselmeer protestborden geplaatst met daarop onder andere afbeeldingen van de 200 meter hoge windmolens naast de Euromast en de Urker vuurtoren.

De volledige toespraak van ‘Rutte’ is te lezen op deze link: http://urkbriest.nl/index.php/petities-en-brieven

De uitzendingen van Omroep Flevoland kunnen worden bekeken en beluisterd op deze links:

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/78326/slotoffensief-urk-briest-tegen-windmolens

http://www.omroepflevoland.nl/CustomerControls/Omroep/UG_Audioplayer.aspx?Movie=32374779%20=%20110126_urkbriest%20-%20_audio

 

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...