Waterschap zaagt protestborden om!

Urk, 28 januari, 2011 - Nog geen 24 uur stonden ze er, de protestborden van Urk Briest. Nadat 'Mark Rutte' ze woensdag had onthuld was Waterschap Zuiderzeeland er snel bij om de borden te verwijderen. Urk Briest beschouwt de verwijdering als diefstal en heeft aangifte bij de politie gedaan.

Woordvoerder Leen van Loosen ontdekte de diefstal tijdens een wandeling langs het IJsselmeer. Al snel bleek dat medewerkers van het Waterschap in de vooravond van donderdag de borden hadden weggehaald. Volgens woordvoerder Andrea Biest (geschikte naam overigens!) zijn de borden weggehaald omdat ze op het beschermde dijklichaam stonden.

Urk Briest vraagt zich af of Rijkswaterstaat ook de 86 windturbines van Windpark Noordoostpolder binnen 24 uur zal verwijderen, als deze in het beschermde IJsselmeer worden gebouwd.

Urk Briest vindt het opmerkelijk dat het Waterschap zo snel reageeerde. Het comite protesteert al jaren tegen het feit dat he Waterschap vergunningen voor het windpark heeft afgegeven en tegen het feit dat Dijkgraaf Henk Tysinga tevens voorzitter van Windkoepel Noordoostpolder is.

Urk Briest eist haar protestborden terug en is op zoek naar locaties waar organisaties als Waterschap Zuiderzeeland geen zeggenschap heeft.

 

 

 

 

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...