Anti-windmolenkoor zingt zaterdag tijdens Manifestatie Tegenwind

 

Urk, 2 februari 2011 – Het anti-windmolenkoor dat vorige week in Den Haag een muzikaal protest tegen de bouw van Windpark Noordoostpolder zou laten horen treedt zaterdag 5 februari om 2 uur op tijdens de Manifestatie Tegenwind, georganiseerd door Comité Urk Briest, in De Koningshof.

De Manifestatie Tegenwind bestaat uit een reeks protestacties die volgens Urk Briest  duidelijk maken dat voor Windpark Noordoostpolder ‘geen lokaal maatschappelijk draagvlak bestaat’.

Het anti-windmolenkoor zingt de drie winnende protestliedjes uit de wedstrijd georganiseerd door SGP Urk. Dirigent van het gelegenheidskoor is niemand minder dan Urks burgemeester Jaap Kroon.

De aanwezigen en diverse organisaties ondertekenen zaterdag het Manifest van Urk (zie http://urkbriest.nl/index.php/petities-en-brieven).

Behalve muziek zijn er diverse sprekers. Behalve vertegenwoordigers van milieu organisaties en de lokale politiek zijn columnisten Simon Roozendaal en Jan Mulder benaderd.

Urk Briest heeft een helicopter ingehuurd die tussen 11.00 en 11.30 uur op 200 meter boven Urk vliegt, de hoogte van de geplande windturbines. De IJsselmeervissers zullen op eigen wijze deelnemen aan de protesten. De aanwezigen krijgen een gratis visje of vegetarisch hapje en voor de kinderen is er een ballonnenwedstrijd en een gratis suikerspin.

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...