Urk Briest gaat naar de Raad van State

Urk, 17 februari 2011 – Er kwamen heel wat zweetdruppels en late uurtjes bij kijken. Maar vanmiddag was het dan zo ver: leden van comite Urk Briest stuurden een uitgebreid beroepschrift naar de Raad van State. Ondertekenaars konden tot en met woensdag nog in de hal van het gemeentehuis hun handtekening onder het document plaatsen. Daar maakte woordvoerder Leen van Loosen ook gebruik van. In totaal tekenden 31 omwonenden en belanghebbenden het stuk.

Het beroep geadresseerd aan de Raad van State concentreert zich met name op de Europese regelgeving waar het windpark mogelijk mee in strijd is, de landschappelijke waarden, gevaar voor het dijklichaam, effecten voor vleermuizen, nautische (on)veiligheid, economische verliezen en maatschappelijk (on)uitvoerbaarheid. De Raad van State zal binnen een half jaar uitspraak doen. Degenen die ondertekend hebben kunnen eventueel gebruik maken van hun spreekrecht.

"We hebben inmiddels heel wat uurtjes in de diverse zienswijzen en dit beroep gestopt. We hebben er alle vertrouwen in dat de Raad van State onze grieven serieus zal nemen", zegt Leen van Loosen, woordvoerder van Urk Briest. Het comite wil juriste Martha Pasterkamp bedanken voor haar fantastische inzet.

Het document is te lezen op http://urkbriest.nl/index.php/petities-en-brieven.

 

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...