Stem wat u wilt maar stem TEGEN het windpark

Urk, 28 februari 2011 - Urk Briest voelt zich door de politiek in de steek gelaten en geeft daarom geen stemadvies voor de provinciale verkiezingen. Wel hebben we een overzicht gemaakt van wat de partijen zeggen over windenergie en Windpark Noordoostpolder. Ons devies: Stem wat u wilt maar stem TEGEN het windpark!

De enige partijen die zich (in elk geval recentelijk) hebben uitgesproken tegen het windpark zijn SGP, SP en Partij voor de Dieren. Het CDA wil nu bemiddelen om de turbines ten zuiden van Urk te verhuizen maar is altijd voortrekker van het windpark geweest. VVD lijsttrekker Anne Bliek is de Flevolandse PR vrouw van het windpark. Christenunie wil de plannen aanpassen zodat er draagvlak voor het windpark onder de Urker bevolking  komt. PVV Flevoland doet dit jaar voor het eerst mee en verwacht mag worden dat het tegen windenergie en voor kernenergie stemt.

Omdat Urk Briest tegen het windpark als geheel is is het niet gecharmeerd van halfzachte oplossingen. Vandaar onze oproep: Stem wat u wilt maar stem TEGEN het windpark.

Kijk voordat u naar de stembus naar de verkiezingsprogramma's onder 'Petities en Brieven'.

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...