Urk Briest optimistisch over uitspraak Raad van State

Urk, 10 oktober, 2011 - Urk Briest is optimistisch over de uitspraak van de Raad van State, die zich vandaag en morgen buigt over 39 bezwaren tegen Windpark Noordoostpolder. Dit ondanks het feit dat de Koepel Windenergie Noordoostpolder niet minder dan 14 deskundigen heeft ingehuurd.

Volgens woordvoerder Leen van Loosen heeft het comité ‘zeer sterke en goed onderbouwde argumenten’. “Dit windpark tast het landschap aan en vormt een groot gevaar voor de dijkveiligheid en scheepvaart. Bovendien heeft het ernstige gevolgen voor vleermuizen en zorgt voor geluidoverlast en slagschaduw”, aldus Van Loosen.

Urk Briest heeft tevens geageerd tegen de gang van zaken rondom het Waterschap Zuiderzeeland. “Er is sprake van schade, men houdt dit onder de pet en bagatelliseert de risico’s voor de veiligheid van de inwoners van de waterstaatkundige Noordoostpolder”, aldus het comité, dat jarenlang geageerd heeft tegen de belangenverstrengeling van Dijkgraaf Tiesinga.

 

Nederlands grootste windpark staat maandag en dinsdag op de agenda van de Raad van State in Den Haag. Het hoogste rechtscollege van Nederland is hiertoe gedwongen omdat tegen het park 39 bezwaren zijn ingediend.

 

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...