Urk Briest briest door

Urk, 18 april 2012 - Urk Briest heeft vandaag een beroep ingediend inzake fase 2 van Windpark Noordoostpolder. Juriste Martha Pasterkamp hielp ons onlangs beroep aan te tekenen tegen de Watervergunningen, AmvB Wijziging milieuregels windturbines en de Maatwerkvoorschriften uit fase 2. De Raad van State buigt zich op 17 september over de beroepen.

Het beroep gaat ondermeer in op de veilligheid van het gebied, omdat de megaturbines mogelijk het dijklichaam aantasten. "De aanname van Fugro, dat het risico op kwel zich niettemin niet kan voordoen vanwege de toepassing van grondverdringende palen, is naar het oordeel van Deltares onjuist. Fugro gaat ten onrechte ondanks deze variatie in afsluitende deklagen zonder meer uit van de autonome zetting en de elastische werking van de aanwezige deklaag, waardoor de aanhechting van de grond tegen de palen onverminderd goed zal blijven en geen kieren (kwelweg) kunnen ontstaan", schrijft Urk Briest.

U kunt het beroep hier nalezen: http://urkbriest.nl/index.php/petities-en-brieven/171-beroep-fase-2-windpark-noordoostpolder--urk-

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...