Veiligheid Polderbewoners in Gevaar!

17 december 2008

De veiligheid van tienduizenden inwoners van Noordoostpolder en Urk loopt mogelijk gevaar, als binnenkort de bouw van honderd enorme windmolens langs de IJsselmeerdijken van start gaat. Het Comité Urk Briest roept het waterschap Zuiderzeeland op om extra onderzoek te doen naar de uitwerking van het bouwproject op de stabiliteit van de polderdijken.

Urk Briest heeft vernomen dat zelfs bestaande windmolens (bijvoorbeeld tussen Lelystad en Ketelbrug) schade aan de dijken veroorzaken door trillingen die in de grond ontstaan als de molens draaien. Hierdoor verandert de structuur van het zand in de dijken, die daardoor gaan lekken. Het comité vraagt zich af wat er gebeurt als in de directe omgeving van Flevolands dijken industriële turbines van 190 mtr hoogte worden gebouwd.

Urk Briest maakt in dezelfde brief bezwaar tegen de nevenfunctie van dijkgraaf Henk Tiesinga als voorzitter van de Koepel Windenergie Noordoostpolder. In deze koepel zijn de plannenmakers voor het mega-windmolenpark op de polderdijken verenigd. Volgens het comité is met Tiesinga’s voorzitterschap de integriteit van het openbaar bestuur in het geding. Het waterschap is namelijk één van de vergunningverleners voor het windmolenpark. “Naar onze mening dient het waterschap volledig onafhankelijk te staan tegenover de aanvrager van een vergunning”, stelt Urk Briest

Lees de brief op:

http://www.denoordoostpolder.nl/profile/UrkBriest/article10099.ece

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...