Minister ontvangt oogkleppen van Urk Briest

8 april 2009 – Urk Briest overhandigde minister Maria van der Hoeven tijdens haar bezoek aan Urk vandaag een stel oogkleppen bij het Vissersmonument. De oogkleppen zijn volgens comitélid Tiemen Roos symbolisch voor ‘Den Haag’, waar doelstellingen heilig zijn en waar weinig of geen belangstelling is voor andere belangen.

Comitéleden Juriaan Brouwer, Frans de Boer, Fokke Molenaar, Leen van Loosen en Tiemen Roos ontvingen de minister bij het Vissersmonument, omringd door camera's en schrijvende pers. Voorzitter Leen bood de Minister een doos met 5000 handtekeningen van tegenstanders aan terwijl Tiemen de minister de bril met oogkleppen opzette. Hij nodigde de minister uit een (sterk beperkte) blik op het IJsselmeer te werpen. ‘Straks zal alleen pal naar het westen vrij uitzicht zijn omdat ten noorden en zuiden van Urk reusachtige windmolens het uitzicht zullen domineren’, aldus Tiemen.

Urk Briest sprak later op de middag een kwartier met de minister, waarin ze ons heeft toegezegd dat ze met ALLE belangen rekening zal houden. ‘De OF vraag is voor mij niet aan te orde, maar de HOE vraag is wel degelijk aan de orde’, aldus Minister.

Tijdens haar bezoek liet de minister van Economische Zaken aan de media weten dat ze eventueel bereid is het plan voor het grote windmolenpark in en langs het IJsselmeer aan te passen. "De molens komen er, maar hoe is nog de vraag", meldde Van der Hoeven. Daarmee probeert zij tegemoet te komen aan de kritiek van Urk. De minister zei na afloop van een werkbezoek aan Noordoostpolder en Urk wel dat het aan de indieners van het windmolenplan is om met een aanpassing te komen.

De initiatiefnemer, de Koepel Windenergie Noordoostpolder, zegt in een reactie het plan alleen bij te stellen als het Rijk hierom nadrukkelijk zal vragen.

Urk Briest liet weten nog lang niet uitgevochten te zijn. Voorzitter Leen Briest: ‘We hebben nog diverse brieven in de pijplijn. En desnoords gaan we naar de Raad van State’.

Voor reportages op tv en radio en in de kranten ga naar ‘Urk Briest in de Media’.

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...