Windmolens omgooien op Urkerdag

Urk, 26 mei 2009 – Comité Urk Briest biedt bezoekers op Urkerdag de gelegenheid om windmolens om te gooien. Het comité verkoopt verder campagne T-shirts om geld in te zamelen voor het oprichten van de Stichting Erfgoed Urk. Deze stichting neemt het voortouw in een proces bij de Raad van State tegen de bouw van Nederlands grootste windpark in het IJsselmeergebied.

Tegenstanders van ‘Windpark Urk’ komen op Urkerdag (zaterdag 30 mei) volop aan hun trekken bij de stand van Urk Briest. Het comité biedt bezoekers de gelegenheid windmolenblikken om te gooien. Ook is er een limerickwedstrijd en een Grote Windmolen Quiz met leuke prijzen.

Het comité richt deze week de Stichting Erfgoed Urk op. Deze stichting zet zich in voor het behoud van het erfgoed van het voormalige eiland, en is tevens een ‘belanghebbend rechtspersoon’ voor een toekomstig proces bij de Raad van State. Urk Briest meent dat gezien ervaringen in andere delen van het land de kans groot is dat Urk het gelijk aan haar zijde krijgt.

Het comité timmert deze zomer aan de weg met een vernieuwde website en campagne T-shirts. Behalve PR activiteiten wordt volop gelobbyd in Lelystad en Den Haag. Het comité voelt zich gesterkt door een recente motie in de Tweede Kamer, waarbij een brede kamermeerderheid de initiatiefnemers van het windpark verplicht rekening te houden met het beschermde dorpsaanzicht van Urk. Op 11 augustus viert Urk Briest haar 1-jarig bestaan

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...