Zwemvesten paraat bij infokaravaan

Emmeloord, 18 augustus 2009 - Leden van Urk Briest kwamen vandaag in reddingsvest naar de opening van de informatiekaravaan van Koepel Windenergie Noordoostpolder. De vesten staan symbool voor het gevaar van het geplande windpark.

"Waarom wij reddingsvesten dragen? Omdat er gevaar dreigt voor de polder en Urk!" 

Drie leden van Urk Briest legden de nadruk op het gevaar dat het windpark oplevert voor de dijken, voor de economie van het IJsselmeergebied, voor het beschermde landschap, de gezondheid en waarde van ontroerend goed.

De Koepel Windenergie ontving na het bezoek van Minister Van der Hoeven aan Urk en NOP 800.000 euro subsidie om de voorlichting richting burgers te verbeteren. Urk Briest was niet onder de indruk van de inhoud van de karavaan waarin de animaties een wel erg positief beeld schetsten. Er waren geen animaties beschikbaar voor cruciale locaties, zoals het Vissersmonument in Urk.  aanvaarroutes op IJsselmeer en Ketelbrug. De masten hebben de kleur van de lucht en zijn nauwelijks te zien. Ook varen er bootjes tussen de turbines, wat in werkelijkheid verboden is. Tiemen Roos stond in reddingsvest de NOS radio en TV Flevoland te woord: "Als u even uit het raam naar de Poldertoren kijkt, en deze met drie vermenigvuldigd. dan krijgt u een beter idee van de hoogte van de geplande turbines."

 

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...