Windpark levert weinig op voor veel geld, stelt Urk Briest

Urk, 15 september 2009 - Windpark Noordoostpolder levert geld op voor zo'n zestig betrokken boeren en een handjevol multinationals. En draagt voor 0,1 procent bij aan onze nationale energiebehoefte. En daarmee is het park bepaald niet van nationaal belang. Dat concludeert Urk Briest in een open brief aan minister Maria van der Hoeven. 

 Het comite baseert haar conclusies op het vorige week gehouden winddebat op Urk, waar onder anderen burgemeester Willem van Rappard van Noordoostpolder aanwezig was.  Urk Briest in de brief: "Dit plan kost de Nederlandse staat - dus ons belastingbetalers - ruim 1 miljard euro, een uniek natura 2000, stilte en recreatie gebied, de werkgelegenheid van vele IJsselmeervissers, een snelwegpanorama, het vrije zicht op de horizon van alle omwonenden in een straal van 60 kilometer in de omtrek en een uniek cultuur historisch erfgoed." 

En dat staat nog los van de overlast die Urk Briest van het windpark verwacht voor de omgeving. Bovendien bedreigt de windmolenbouw de veiligheid van de dijken en daarmee de inwoners van de regio. Urk Briest schreef daar eerder een brief over aan staatssecretaris Tineke Huizinga.

 Lees de hele brief op http://urkbriest.nl/index.php/petities-en-brieven
 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...