Petitie aan bestuurders Tweede Kamer, Provincie, Gemeente NOP en Waterschap

Petitie

Wij,
Ondergetekenden

constateren
dat de bouw van Nederlands grootste windturbinepark in de Noordoostpolder een ware ramp is voor het IJsselmeergebied, en met name voor het voormalig eiland Urk. Een dergelijk park betekent het einde van het IJsselmeer, het stille, donkere hart van Nederland, in haar huidige vorm.

De unieke skyline van Urk (sinds kort aangewezen als beschermd dorpsaanzicht onder de Monumentenwet) wordt voorgoed verpest door 80-100 mega turbines die op zowel de Westermeerdijk als Zuidermeerdijk worden opgesteld. De turbines zijn vanaf 55 km afstand te zien. De gemeente Urk, een van Nederlands snelst groeiende gemeenten, wordt vastgeklemd in ‘ijzeren gordijn’ en zal alle uitbreidingsmogelijkheden verliezen. Vogels zullen het gebied mijden. Visserij, scheepvaart en watersport worden benadeeld. Nog niet te spreken over de 73,000 mensen wiens bron van inkomsten, gezondheid en woongenot onherroepelijk wordt benadeeld. Het park brengt bovendien een uniek geologisch landschap in gevaar. Het IJsselmeer kan ons inziens veel beter voor het opwekken van andere, minder vervuilende vormen van duurzame energie worden gebruikt, zoals blauwe energie en golfslagenergie.


en verzoeken
bestuurders van de Tweede Kamer, Ministerie van VROM, Provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder en Waterschap af te zien van de bouw van een windturbinepark in de Noordoostpolder.

Steunt u deze petitie? Zet dan uw handtekening op een van de volgende sites:
 
http://lotvandonquichot.petities.nl/ - Nederlands
http://gopetition.com/online/20727.html - Engels

--
Lucia de Vries
Freelance Journalist
Bagdol, Patan, Nepal
Wijk 4-47, 8321 GE Urk, Holland

 

Laatste Tweets

Uw mening:

Windpark Noordoostpolder...